Over mij

 

Ik studeerde fluit aan het Utrechts Conservatorium bij Abbie de Quant (Aantekening Orkestspel bij Emile Biessen). In 1990 behaalde ik mijn diploma Docerend Musicus, een jaar later het Solistendiploma, waarna ik mijn studie afrondde met een Aantekening Kamermuziek.

 

Al sinds mijn  opleiding ben ik verslingerd aan kamermuziek en speel ik in diverse ensembles. Zo speelde ik in het Collegium Musicum Judaicum olv Chaim Storosum. Een aantal jaren hadden we wekenlange tournees door Duitsland. Ik kan wel stellen dat  daar de basis is gelegd om onder alle omstandigheden optimaal te kunnen optreden. In dit ensemble liep ik mijn man cellist Sander Westphal tegen het lijf, met wie ik nog steeds regelmatig optreed. Met pianiste Corien van den Berg, met wie ik ook intensief samenwerk in de lespraktijk, vormen we Trioforte. Daarnaast speel ik samen met harpiste Judith Jamin. Ik heb twee cd's opgenomen: met het fluit-orgel duo Amersfoort Airways de cd European Tour en de cd VIBES! een live-registratie van een concert met Judith Jamin.

 

Gelijk op met mijn liefde voor het podium gaat mijn liefde voor het lesgeven. Het één zou niet zonder het ander kunnen bestaan, en daarin kan ik mij vinden in de eeuwenoude traditie van het ambacht, waarin  meester-fluitisten de kunst van het spelen doorgaven aan hun gezellen. Inspiratie is hierbij het toverwoord. Ik inspireer mijn leerlingen, maar evenzeer inspireren zij mij en leer ik van hen!

Na zo’n dertig jaar ben ik nog lang niet uitgekeken op het lesgeven, sterker nog: ik geniet er steeds meer van! En in deze tijd merk ik des te meer de waarde van het leren van een ambacht, wat muziek maken toch is.

 

Sinds 1996 heb ik in mijn woonplaats Amersfoort een privélespraktijk, waarin ik lesgeef aan zowel kinderen als volwassenen, beginners en gevorderden. Veel van mijn leerlingen zijn actief in kamermuziekensembles, studentenorkesten en amateur symfonieorkesten. Een aantal leerlingen wint geregeld prijzen op diverse concoursen en ook hebben een paar leerlingen ervoor gekozen om van muziek hun beroep te maken.

Daarnaast verzorg ik diverse workshops, jureer ik bij het Nationaal Fluitconcours en werk ik als kamermuziek coach. Ook gaf ik een aantal jaar voor de Nederlandse Fluit Academie van Emily Beynon, solofluitiste bij het Koninklijk Concertgebouw Orkest, les aan talentvolle kinderen tot 12 jaar.

 

 deel via:

Francien Post

Bekensteinselaan 42

3817 AL Amersfoort

 

 +31 6 4032 4849

 

fjp@xs4all.nl