Plezier voorop!

 

Fluitspelen is heerlijk om te doen: je gebruikt je hele lijf en fluiten staat heel dicht bij zingen. Het is dus een heel natuurlijke manier van uiten,   je kunt er veel in kwijt: emotie, intelligentie, virtuositeit, klankschoonheid, inspiratie.


Muziek maken is daarnaast ook nog eens heel goed voor je concentratie. Het is ook een mooie tegenhanger van al het digitale gemak in ons leven: je moet zelf aan de bak, het is echt een ambacht. Je investeert in de muziek en tegelijkertijd in jezelf. Het geeft verdieping,  stimuleert de intelligentie en het zelfvertrouwen. Daarnaast is fluitspelen ook nog eens heel gezond, omdat je zo intensief met je adem bezig bent.

 

Niet iedereen leert even snel of beschikt over een enorm talent. Het is altijd weer een heel leuke uitdaging om het beste uit iedereen te halen. Dat vraagt om maatwerk. Zo is er bij mij plaats voor jong en oud, talenten, enthousiastelingen, hoog- of laagvliegers. Voorop staat altijd het overbrengen en het delen van de liefde voor muziek.
Ik werk al jaren samen met pianiste Corien van den Berg. We organiseren een aantal maal per jaar voorspeelmiddagen, waarbij we onze leerlingen laten samenspelen.


Daarnaast krijgen talentvolle leerlingen alle kans zich te ontplooien, door mee te doen aan concoursen, masterclasses, mee te spelen in ensembles en orkesten. Een aantal leerlingen vond al hun weg naar het Conservatorium.
Onze coaching en de pianobegeleiding van Corien heeft al veel mooie en succesvolle optredens opgeleverd.
Ook harpiste Judith Jamin begeleidt met enige regelmaat mijn leerlingen, en onze leerlingen hebben elkaar ook al gevonden.

 

Enige tijd geleden heb ik met onder anderen deze twee musici Muziek opMaat Amersfoort opgericht, een kwaliteitsnetwerk van privédocenten in en rond Amersfoort. Hierdoor wordt het steeds makkelijker om andere musici te vinden voor leuke ensembles. We organiseren leuke concerten, workshops voor leerlingen en docenten en ook door intervisie houden we elkaar scherp.

Zie www.muziekopmaatamersfoort.nl

  deel via:

Francien Post

Bekensteinselaan 42

3817 AL Amersfoort

 

 +31 6 4032 4849

 

fjp@xs4all.nl