Podium

 

 

Als kind vond ik het al heel leuk om op te treden. Toen ik vijftien was kreeg ik de ambitie om van mijn hobby mijn beroep te maken. In die tijd trad ik ook vaak op met een bandje. Vanaf de conservatoriumtijd werd het allemaal serieuzer. Met het Ravel Trio (fluit, cello, harp) speelden we veel concerten voor Young Musicians, een organisatie voor talentvolle jonge musici, onder auspiciën van Yehudi Menuhin. Met sopraan Maria Acda richtte ik het Meander Ensemble op.

Na mijn eindexamen speelde ik in het Collegium Musicum Judaicum olv Chaim Storosum. Dit ensemble bestond al vanaf de jaren vijftig en er speelden illustere voorgangers in, zoals de vroegere solofluitist van het Concertgebouworkest Paul Verhey.

Ik speel in een aantal duo’s, oa met Sander Westphal, cello en Corien van den Berg, piano. Met hen beiden vorm ik het trio Trioforte.

Harpiste Judith Jamin en ik spelen al sinds de conservatoriumtijd samen, zie www.duofluitharp.nl 

Zowel met Judith als met Corien geef ik ook kindervoorstellingen. Zo hebben we "Kater Boris op de Balkan" en het humoristische "Fluit + Harp = FLARP" met veel succes over het voetlicht gebracht.        

Verder werk ik samen met oa sopraan Henriette Feith, organist Cees-Willem van Vliet en accordeoniste Marieke Kroes.

Ik heb regelmatig mijn medewerking verleend aan cd-opnames.

Van het fluit/kerkorgel duo Amersfoort Airways kwam in 2012 de cd European Tour uit.

In 2013 namen Judith Jamin en ik cd VIBES! op, een live-registratie van een concert in de Sint Joriskerk.

 

Heb je belangstelling voor een cd of voor een concertboeking, klik dan hier

 deel via:

Francien Post

Bekensteinselaan 42

3817 AL Amersfoort

 

 +31 6 4032 4849

 

fjp@xs4all.nl